Blog

Blog 12 Live GOES on House, Vertrouwen en Levens…

HOUSE OF PROFESSIONALS

Wat een kou hebben we gehad en wat leverde het ook mooie plaatjes op. En ook energie. Het was ondanks de kou energiek weer. En dat hadden we nodig met de laatste loodjes van verhuizen, ruimte maken, opruimen en Welkom heten.

Sinds 3 maart jl. is het “House of Professionals” helemaal gevuld.  Reuring in het pand en dat doet het goed. In het “House of Professionals” kun je nu terecht voor :

  • Familierecht, mediation, coaching, StiefenCo coaching
  • Vastgoed en Milieu zaken
  • Intellectueel Eigendom

Disciplines die met vakmanschap, betrokkenheid, integriteit en enthousiasme worden aangeboden. Meedenken, omdenken, doordenken op de verschillende gebieden van de advocatuur.

BIJZONDER VERTROUWEN

Dat mijn baan niet standaard is is inmiddels wel duidelijk. En dat ik daar van geniet ook. Afgelopen week deed zich een mooi moment voor. Wantrouwen is een groot goed als je de kranten mag geloven. Ik geloof nog steeds in Vertrouwen en dat werd bevestigd. Wat was er aan de hand. Ik ging papieren brengen bij een cliënt aan huis. Op hetzelfde moment dat ik mijn auto parkeer bij de woning, stopt er achter mij ook een auto die van de andere kant van de oprit kwam. We stappen beiden uit en stellen ons voor. Oh maar degene voor wie u komt is er even niet, ik kan de deur wel open doen. Het is zo koud buiten, kunt u binnen wachten! Prima, denk ik en sluit de auto af. Ik loop mee naar de voordeur, stap naar binnen en verwacht dat de andere persoon ook meeloopt naar binnen. Maar nee, achter mij gaat de deur dicht. Ik sta alleen in de hal van een huis dat ik niet ken en waar ik nooit eerder geweest ben. (het lijkt wel een songregel van Guus Meeuwis) Ik neem plaats op de trap in de hal en app Marjon om de bijzondere situatie toe te lichten. Vervolgens wacht ik rustig af. Na zo’n 15 minuten komt de eigenaar aanrijden. Ik denk ik doe voorzichtig open want dan schrikt degene niet. Alsof het de gewoonste zaak is, wordt ik zonder verbazing begroet. Ik haal de boodschappen uit de auto, vang de hond op alsof ik wekelijks over de vloer kom. Dat noem ik Vertrouwen. We stralen het vast uit, kan niet anders.

CULTUUR EN LEVENSKUNST

Marjon en ik zijn geïnteresseerd in cultuur, boeken, theater, film, muziek, culinaire uitstapjes en dat delen we graag. Vanaf vandaag vast onderdeel van dit Blog: Cultuur&Levenskunst.

Twee weken geleden naar de film The Insult geweest in #Chasse. Ik kreeg een tip hierover en ben samen met een vriendin gegaan. Dit is een film die onder je huid gaat zitten. Het is een film waar bij je na afloop stil in je stoel blijft zitten en blij bent dat je hem overdag hebt gezien. Fantastisch geacteerd en fascinerend hoe een op het oog kleine belediging bijna leidt tot een burgeroorlog. Zo fragiel. Oud verdriet, miskenning, onbegrip, haat, politiek het speelt allemaal mee. Twee personen die elkaar niet eerder kennen komen lijnrecht tegenover elkaar te staan. De film geeft een inkijk in “menselijk misverstaan” en hoe de omgeving hier een rol in speelt. Aanrader.

Karen