Blog

BLOG 17 Live GOES on, Zomer, Rechtbank, Cultuur….

ZOMER

Wat een zomer is de zomer van 2018. Het blijft maar voortduren het stralende zonnige weer. Iedereen die dit jaar geen vakantie naar het buitenland heeft geboekt maar gekozen heeft voor vakantie in eigen land heeft helemaal gelijk. Niet nodig om lang in een auto te zitten of ver te reizen met een vliegtuig om mooi weer te hebben. Goed voor het milieu. In die zin is het dan een ‘groene eco’ zomer. Verder is het dor en lijkt Nederland net een Zuid-Europees land. En ook maken de lange warme dagen loom. Ik merk dat mijn energie aan het eind van de dag wel even een dipje kent. En wat fijn om dan een artikel te lezen in NRC Next dat we meer moeten lummelen, doelloos wandelen of gewoon even voor ons uit staren. Ik heb het met verve uitgeprobeerd de afgelopen weken. En wat denk je? Het is waar. Na zo’n 15 minuten even niksen is mijn energie weer op peil. Voel je je dus zo rond 15.00 uur, niet het bekende soepje maar even niksen is de remedie om daarna energiek(er) de volgende uren te beleven.  

NIEUWE RECHTBANK BREDA

Wat een voorrecht zo dichtbij de nieuwe rechtbank kantoor te houden.  Al meerdere keren heb ik de ‘kantoorfiets’ gepakt om per fiets stukken in te dienen bij de centrale balie.van de rechtbank. Die bevindt zich nu in de entree, ik vind het een hele vooruitgang voor de dames die hier werken. Kan me voorstellen dat hun werkplezier is toegenomen. Voor mij een welkome en sportieve onderbreking op een kantoordag. 

Marjon heeft sinds de nieuwe rechtbank in gebruik is genomen al twee keer een zitting gehad. We nodigden onze clienten vooraf uit op kantoor om vervolgens met Marjon naar de rechtbank te wandelen c.q. te fietsen. Heel verrassend hun reactie. Tijdens de wandeling, fietstocht is er een ontspannen moment om de laatste zaken te bespreken en na afloop de evaluatie. Lekker in de buitenlucht. Het weer werkte natuurlijk mee de afgelopen weken en de cliënten gaven terug deze manier van voorbereiding en evaluatie als heel prettig te ervaren. Zolang de zon schijnt, de regen niet valt, de wind zich gedeisd houdt blijven we dit doen.

CULTUUR

Op cultureel gebied is het ‘vakantie’ voor mij. Ik ga minder vaak naar de film of het theater merk ik de laatste weken. Maar ik heb wel een ander leuk initiatief in Breda ontdekt: BredaWandelt. Twee jongedames hebben het initiatief ontwikkelt, vanuit hun hobby wandelen,  meer mensen wandelend van de onbekendere plekken in de stad te laten genieten. Zo liepen we al het langste parkpad, 5,5km, verraste ze mij met een prachtige muurschildering en liepen we door buurten die ik nog niet kende. Er is ook een wandeltocht langs alle muurschilderingen in Breda. Op de facebookpagina van BredaWandelt kun je zien waar ze lopen en wanneer. Wie weet kom ik je een keer tegen.

Geniet van de zomerse weken,

Karen