Blog

Blog 21 Life GOES on, Reis en Cultuur

Dit blog heeft een andere opbouw en dat komt omdat we op reis gaan.

WAAROM GAAN WIJ OP REIS?

Na 1 jaar Kunst van het Samen Scheiden is het tijd voor reflectie.

De wereld van het recht verandert. Vechtscheidingen zijn niet meer van deze tijd! Overleg past beter bij de moderne maatschappij en behoefte van mensen in conflictsituaties. Partijen die onderling tot afspraken komen, in samenwerking met hun advocaten, maken afspraken die beter en houdbaarder zijn. Afspraken waar iedereen zich in herkent. Ze hebben immers samen die overeenstemming bereikt.

Hoe ga je als mens verder na scheiding; wat zijn je dromen en verlangens? Hoe maak je die concreet voor jezelf maar ook voor de ander.

Deze vraagstukken vragen een bredere en diepere blik op wat mensen beweegt én ook een andere houding en relatie van de echtscheidingsadvocaat. Je kunt niet meer leunen op gelijk willen krijgen en zwart wit de wettelijke regels volgen. Nee, de echtscheidingsadvocaat beweegt mee met de dromen en verlangens die de cliënt voor ogen heeft in een nieuwe toekomst. Het gaat niet om geld pur sang, Levensgeluk is zoveel meer.

Door afstand te nemen van de dynamische praktijk, de zorg voor cliënten van elke dag gaan we kijken wat Marjon Habets, meester in samen scheiden,  de komende jaren wil bieden. Waar onderscheiden we onszelf van andere praktijken? Wat ging er goed en wat kan er beter? En wat doen we niet meer. Wat kunnen we zelf nog leren en ontwikkelen. We gaan op reis naar onszelf in een inspirerende omgeving. Waar tijd is voor cultuur, voor ontmoetingen en bezinning. Door open te staan voor een nieuwe omgeving, nieuwe smaken en geuren te ervaren doen wij inspiratie op om ons zelf nog beter te leren kennen. Gaan we onze eigen dromen en verlangens benoemen en hoe begeleiden we onze cliënten het allerbeste in hun echtscheidingsproces en de weg daarna.

In de overlegscheiding wordt aan cliënten gevraagd zich open te stellen voor persoonlijke ontwikkeling en dat betekent dat wij ook ons willen blijven ontwikkelen.

We reizen af naar Sri Lanka. Ontdekken de hectiek van Colombo waar we starten met onze rondreis op zoek naar onze idealen, waarden en energie. Een impressie van onze reis is te volgen via Instagram, Marjon Habets, meester in samen scheiden.

 Terug thuis zetten we de ideeën en gedachten om in een concrete aanpak. In 2019 zetten we de overlegscheiding verder op de kaart. Mooi als de toga aan de kapstok kan blijven hangen als relikwie van andere tijden.

Toekomstperspectief, licht aan de horizon, begrip tijdens het proces, deskundig advies:

YOUR NEW LIFE IS GOING TO COST YOU YOUR OLD ONE

En dat is helemaal niet erg.

Karen