Blog

Blog Life GOES on Nieuw jaar Cultuur Avontuur

Een nieuw jaar

Het is even geleden dat ik een blog heb geschreven. Persoonlijke omstandigheden en Corona speelden een rol. 2020 is afgesloten en ik kijk graag vooruit. Het nieuwe jaar is begonnen en op het werk zijn we meteen uit de startblokken geschoten. Een onlinezitting en een fysieke zitting in de eerste week. Beide zittingen in aanwezigheid van de cliënt. Voor beide zittingen geldt voor de advocaat: toga aan. De voorbereiding voor beide zittingen is niet anders. De ene cliënt was blij niet fysiek aanwezig te hoeven zijn in de rechtbank, de andere cliënt had juist de fysieke aanwezigheid nodig. In de begeleiding van beide cliënten zit het verschil.

De geruststelling op kantoor, de vertrouwde omgeving, het afleidende gesprekje in de hal, het kopje cappuccino tijdens de laatste voorbereiding, geeft de cliënt net dat zetje dat hij nodig heeft om de zenuwen niet de overhand te laten krijgen. Voor de fysieke gang naar de rechtbank geldt het op tijd aanwezig zijn in het gebouw en rustig de weg vinden naar de zittingszaal als laatste momenten om de zenuwen de baas te blijven. De rustige aanwezigheid en het vertrouwen in de advocaat spelen een grote rol.

Het blijft persoonlijk waar de cliënt zich prettig bij voelt, online of fysieke zitting. Iedereen is door Corona in een nieuwe werkwerkelijkheid gestapt. Thuiswerken, onlinezittingen, online-overleg het hoort er allemaal bij tegenwoordig. Ik ben blij dat we de tijd verdelen tussen thuiswerken en op kantoor aanwezig zijn. Met een studerende zoon 100% thuis, trek ik graag af en toe de deur achter me dicht en open ik met plezier de voordeur van kantoor. Ieder zijn ruimte.

Cultuur en Avontuur

Er valt al maanden weinig te beleven buiten de deur. Bioscoop, theater, musea, terras: allemaal niet toegankelijk. Waar haal je je energie en ‘vlammetjes’ vandaan? Online is er voldoende aanbod. Ik heb genoten van het interview van Matthijs van Nieuwkerk -i.s.m. International Theater Amsterdam- met @DavidVanReybrouck over zijn boek Revolusi. Peachez van @ToneelgroepMaastricht is indrukwekkend uitgevoerd online. En wat mis ik dan de interactie met het publiek in de zaal of het zachtjes zuchten en het stil even na blijven genieten en napraten van het publiek bij een mooie film in de bioscoopzaal. Het menselijke is een beetje vertrokken.

Sinds 1 januari jl. wandel ik iedere dag zo’n 7 km (10.000 stappen minimaal is het doel) door de stad. Vaak ’s avonds na het eten, alleen en soms ook met vriendin. Het helpt mij om mijn hoofd leeg te maken. En ik heb de podcast ontdekt! Wat een fijne manier is dit om of kennis tot je te nemen (bijv. podcast van het @Rijksmuseum) of achtergrondinformatie of zelfs een boek, Alice in Wonderland bijv. voorgelezen te krijgen. Een hele ontspannende en soms zelfs avontuurlijke manier van wandelen.

Vanaf februari ga ik online kunstgeschiedenislessen volgen. Een aantal museumdirecteuren gaat deze online cursus vormgeven. Met open ogen kijken naar de dingen en gebeurtenissen om mij heen vormt mijn avontuur in 2021.

Tip: Maak het leven toch een beetje avontuurlijk en dynamisch!