Blog

BLOG Live GOES on Afplakband Bloemen Leegte Cultuur

AFBLAKBAND

Een cliënt die plaats nam in de wachtruimte vorige week attendeerde ons er op dat rondom het bordje ‘Uitgang” nog afplaktape zat. Scherpe blik. Ik heb de tape direct verwijderd. Belangrijk om in een advocatenpraktijk de ‘uitgang’ te kunnen blijven zien. Deze kan naar de oplossing leiden en een opening bieden in een moeilijke situatie.

BLOEMEN

Deze week werd er een enorme bos bloemen bezorgd op kantoor van een cliënt die al voor het resultaat van de onderhandelingen in de finale fase bekend was waardering voor onze begeleiding uitsprak. Topvrouwen stond er op het bijgaande kaartje. Dit is waar we het graag voor doen. Ik met plezier en interesse in de eerste contactmomenten en Marjon in de vervolggesprekken. Moeilijke onderwerpen, zelfreflectie en andere dan voor de hand liggende oplossingsrichtingen, het komt allemaal aan de orde. Cliënten het stuur in handen laten houden en verantwoordelijk laten voelen voor de keuzes die gemaakt worden, ik vind het boeiende processen. Ook ik blijf mezelf door te luisteren en processen te volgen ontwikkelen en uitdagen.

LEEGTE

Dat leegte indrukwekkend kan zijn liet de Dam zien op 4 mei jl. De soberheid maakte zo veel indruk, geen afleiding en de speech van de Koning was indrukwekkend. Niet normaal maken wat niet normaal is. En niet wegkijken bij ongemakkelijke situaties

CULTUUR

Vanaf 1 juni mogen de bioscopen en theaters weer open lees ik net op de NOS app. Wel met goede afspraken en maximaal 30 personen maar wat een goed nieuws na weken van culturele ‘armoede’. Dat is wat ik merkte aan mezelf. Ik mis het om gevoed te worden door een film, theaterstuk of bijeenkomst en dan vooral ook het achteraf uitwisselen van gedachten, inzichten en daarover in gesprek gaan. Dat doe je toch niet als je thuis een Netflix film hebt gezien.

Op NPO2 hoorde ik vorige week een leuk interview over het boek: Liefde in tijden van scheiden! “Een huwelijk rol je makkelijk in, een scheiding rol je niet zo makkelijk uit! “, staat er in. Een actueel boek als we de voorspellingen mogen geloven dat het najaar veel echtscheidingen zal laten zien.

En wat ik ook een inspirerend boek vind is Socrates op Sneakers, Socratisch communiceren. Echt luisteren naar de ander is geen overbodige luxe in dit Corona tijdperk, niet meepraten maar doorvragen en “ Onwetend”  durven zijn. En ja dat levert soms ongemakkelijke vragen op maar wel boeiende gesprekken.