Blog

Life GOES on blog 3 Rust en Energie

Rust en energie

Ik heb een week vakantie gehad, ja ook een PA heeft af en toe rust nodig.  Het was wel een bijzondere week. Ik heb wat fysieke en geestelijke bagage achter gelaten op een eiland in de zon. Ik had ook weer de rust om een boek te lezen. Onder ander De zoon van de verhalenverteller, mooi boek over een zoektocht, verwachtingen, begrip en een tijdsbeeld van Beirut. Je neemt zo het vliegtuig er heen. Zo veel geschiedenis en oorsprong.  En Sapiens over ons eigen ontstaan en onze ontwikkeling tot aan vandaag. Verfrissende kijk. Opgeladen en uitgerust en vol energie kwam ik terug.

Overlegscheiding

De afgelopen weken heb ik zoveel geleerd. Ik heb mij verdiept in de rechtsgang, de 6 verschillende vormen van scheiden die kantoor Marjon Habets aanbiedt. ‘Meester in scheiden, er zit altijd wel een vorm voor u bij’, zou zomaar een slogan kunnen zijn! Vanuit mijn eigen ervaring vind ik het mooi om te zien dat wat in mijn ogen een star proces was, eigenlijk heel veel flexibele kanten kent.

Onder de indruk was ik van een overlegscheiding op kantoor. Op een gegeven moment bij een rondje koffie/thee zag ik dat de advocaten met de ‘tegenpartij’ zaten te praten. Ieder in een ander hoekje. Later vroeg ik Marjon hoe dat zo kwam. Voor mij een heel bijzonder beeld. Ze legde uit dat dat ontstond om wederzijds net even meer begrip te kunnen krijgen. Iedereen vormt een eigen beeld, een eigen waarheid als je in een scheidingsproces stapt. Van je (ex)partner, de advocaat van je (ex)partner, de ervaringen die mensen gaan delen vanuit hun eigen waarheid etc. Mooi als er dan een moment ontstaat dat partijen tijd en moeite nemen zich kort te verdiepen in de ander. Ik vind het bijzonder als er door wederzijds begrip beweging ontstaat in een proces. Dat is waar het om gaat, voorwaartse beweging.

Kantoorbaan

Mijn zoon vroeg mij laatst: Mam, vind je het nu echt leuk zo’n kantoorbaan, de hele dag op je stoel zitten? Ik moest heel hard lachen. Ik ben blij als ik 10 minuten achter elkaar op mijn stoel zit. De printer, scanner en kopieermachine staan namelijk op de eerste verdieping, dat alleen al. En die heb ik best veel nodig. Goed voor de stappenteller. Nee, wat ik doe past niet bij zijn beeld van een kantoorbaan. Gelukkig maar, dynamiek daar hou ik van.

Karen