Blog

Live GOES on blog 9 Opruimen, Passie en ………

Opruimen

Hectische twee weken achter de rug. Geveld door de griep en dat komt nooit goed uit. Na 4 dagen heb ik bed, bank en stoel ook wel weer gezien. Dus weer aan de slag. Gelukkig waren de meest actuele zaken door mijn collega afgehandeld. De week daarna stond in het teken van opruimen en verandering. We hebben wat afgesjouwd en weggegooid. In onze kantoorruimte werd één muur frisgroen geschilderd, gordijnen en er kwamen andere bureaus. In eerste instantie hadden we het gevoel, door de opstelling, dat we in een datacentrum 1970 terecht waren gekomen maar na herpositionering van de bureaus zitten we weer opgewekt achter ons bureau. Wat op tekening leuk lijkt, is dat soms in de praktijk helemaal niet.

Passie

De afgelopen weken zijn we ook bezig geweest met kleur. Welke kleuren vind je op de begane grond en wat is de symboliek van die kleuren. Het valt misschien wel extra op nu  de buitenwereld zo grijs is de laatste weken. Op een enkele dag na is het eentonig en weinig kleurrijk. Ik heb in ons kantoorpand rondgekeken welke kleuren op de muren aanwezig zijn. Naast een rustige neutrale kleur vallen paars en groen op.

In een artikel las ik dat de psychologische betekenis van de kleur Paars is: inspireren, fantaseren, jezelf zijn, geestverruimend, visie natuurlijk passie.  En Groen staat voor: groei, ontwikkeling, relativeren, ontspannen en zonder oordeel zijn. Het is een bewuste keuze geweest dat deze twee kleuren dominant aanwezig zijn en ook terugkomen in de kunst in kantoor. Ik vind dat de kleuren in ons pand in harmonie zijn met wie we zijn en wat we willen uitstralen: Professionaliteit met een meesterlijk oog voor de aspecten van het samen scheiden!

Verbinding

Tot slot het beste nieuws van deze week. Vanaf april heeft Breda een HS-verbinding met Antwerpen/Brussel. En het kon niet op met goed nieuws, op het spoorboekvrije traject Amsterdam – Eindhoven (via Breda) – Amsterdam rijden de meeste treinen op tijd. Iedere 10 minuten een trein en daar wordt de komende jaren nog meer in geïnvesteerd. Je ziet het voor je: Breda, beste binnenstad van Nederland krijgt een soort van eigen Noord Zuid Lijn met een uitstapje naar het Oosten. Als dat geen dynamisch centrum van Nederland is. Breda brengt het samen in het hart van Nederland!

Karen