Blog

MH BLOG 2 Het huwelijk als reis!

En wat als Scheiden de laatste bestemming van de “huwelijksreis” is? Meestal verloopt de reis soepel. Goed voorbereid ga je het avontuur aan. Je wordt verrast door onverwachte schoonheid, vriendelijkheid, vergezichten. Soms kom je op minder mooie plekken, mis je een aansluiting, een uitzicht valt tegen. De minder fraaie momenten tijdens de reis hebben achteraf vaak weinig tot geen invloed op het totaal. Er wordt  met een goed gevoel teruggekeken op de gemaakte reis.

Hoe komt het dat we niet zo naar het huwelijk kunnen kijken. En wat gebeurt er met partners als Scheiding de laatste bestemming van de huwelijksreis is? Het komt regelmatig voor dat partners niet meer kunnen kijken naar de “mooie plekken” die ze tijdens hun “huwelijksreis” hebben bezocht en de mooie momenten die ze samen hebben beleefd. Het minder fraais en de teleurstellingen worden wel benoemd.

Kan dit anders? En wat levert het op. Ja het kan anders en het levert veel op. Zeker voor betrokken kinderen. In het FD Magazine van afgelopen weekend las ik het essay over Gelukkig Scheiden, https://fd.nl/fd-persoonlijk/1217935/gelukkig-gescheiden.

In het artikel geeft Sanne Kloosterboer, eindredacteur FD Persoonlijk en inmiddels zelf scheidingservaren, vijf persoonlijke inzichten:

  1. Scheiden stemt nederig
  2. In een relatie zijn er drie entiteiten
  3. Het was al uit voor het uit was
  4. “Beeïndigd’ is iets anders dan ‘mislukt’
  5. Het kaf van het koren scheiden

Graag sluit Marjon Habets, meester in scheiden zich hierbij aan. Voor partners die er voor openstaan en het kunnen opbrengen naar elkaar te luisteren is de Overlegscheiding dè vorm om ook bij de laatste bestemming met een goed gevoel samen terug te kijken naar de ‘huwelijksreis’.

Waar kenmerkt de overlegscheiding zich door? De overlegscheiding gaat uit van positief scheiden. Met het team van beide ex-partners, advocaten en andere deskundigen, wordt er helder en transparant gesproken. Zonder rechtszaak en dit maakt dat een overlegscheiding sneller afgerond kan worden. En dus per saldo voordeliger. Het belangrijkste kenmerk is dat een overlegscheiding leidt tot duurzame afspraken waar beide partijen helemaal achter staan.

Scheiden kan dus anders! Jammer als Scheiding de laatste bestemming in de ‘huwelijksreis’ is en fijn als je beiden ook positief terug kunt kijken.

Is Scheiding de laatste bestemming voor jullie en wil je vrijblijvend geïnformeerd worden over de Overlegscheiding,  dan nodig ik je uit contact op te nemen voor het maken van een afspraak voor een intake gesprek.  Dit kan via de site: www.marjonhabets.nl of via email: welkom@marjonhabets.nl