Blog

Life GOES on 1: carrière move …..

Carrière move: van Coach naar PA met coach ervaring.

Alles klopt: een hal met een comfortabele bank, vriendelijke muziek, rustige ongedwongen sfeer. Opeens bevind ik mij op een advocatenkantoor. Ik kom niet voor een mediation, overleg-scheiding of een andere scheidingsvorm, nee ik ben hier omdat ik hier kom werken, uitgenodigd en uitgedaagd de personal assistant te zijn van Marjon Habets.

Zoals ze me in het interview aan de keukentafel bij haar thuis vertelde, gaat ze verder vanaf 1 juli 2017 in een solopraktijk. En deze nieuwe uitdaging wil ze met mij aangaan. In de afgelopen jaren heb ik veel aangepakt, het meeste niet zo zichtbaar voor de buitenwereld. Ik was meer van de rol op de achtergrond. Het al geregeld en uitgezocht hebben voordat het een vraag werd. Nu met en achter Marjon, samen zetten we ons in voor onze cliënten.

De uitdaging ligt op het juridische vlak…

Natuurlijk heb ik een uitdaging op het juridische vlak. Dat realiseer ik mij goed. Maar ik breng ook een schat aan ervaring mee. Persoonlijk ervaring en common sense mee. Ik word goed ondersteund, mag alle vragen stellen, nooit wordt er gezucht. In deze open omgeving gedij ik goed. Enthousiast pak ik vanaf de eerste dag alles op. Nooit teveel vragen, nooit een helpende hand te kort. En daarnaast ook nog aan tafel met een communicatie adviseur  en een ontwerper voor de nieuwe website, beslissingen nemen over het nieuwe drukwerk, de infrastructuur achter de schermen regelen in verband met de overgang naar de solo praktijk etc. Ik geniet, ik voel de energie stromen. Ik straal.

Geen dag is hetzelfde of begint zelfs maar hetzelfde. Of toch wel. Ja ik zet als eerste het koffie-apparaat aan. Een belangrijk onderdeel van de dag: Goede koffie! Dan doorloop ik de post, screen de binnenkomende mails, print uit, sla op, werk verslagen uit.  Kijk op het roljournaal, neem de telefoon aan. Ontvang cliënten en zet hen een heerlijk kopje koffie of kop thee voor. Altijd een vriendelijk woord.  Over de drempel stappen bij een familierecht advocaat vergt moed.

Marjon Habets, meester in scheiden, ging op 1 juli 2017 van start. Focus op de ondernemer, de particulier, de onderneming die gaat scheiden. En hier een omgeving vindt waar hij of zij zich thuis voelt om samen te kijken naar het plan van aanpak die bij de unieke situatie past. Vanaf dit moment kom ik pas echt goed in mijn rol.

Ontwikkelingen in scheiden

Cliënten gaan samen met Marjon op zoek naar de vorm van scheiden die het beste bij hen past. dat een overlegscheiding, mediation of toch de rechtstreekse gang naar de rechter.  De mogelijkheden van scheiden, samen goed scheiden, zijn gevarieerder geworden de afgelopen jaren. Ik heb zelf ondervonden dat het enorm belangrijk is dat je op de goed wijze scheidt, zodat je op de goede manier verder kunt. Het is en blijft een ingrijpend proces. Hoe meer samenspraak, hoe eerder mensen weer kunnen gaan helen en hun leven kunnen oppakken. Het is belangrijk een proces goed af te hechten.

Marjon Habets “ontzorgen”, zodat zij optimaal haar focus heeft bij haar cliënten, is voor mij iedere dag opnieuw een positieve uitdaging. Een uitdaging die mij energie geeft. Ook al zijn de dagen onregelmatig, de werkzaamheden zeer divers. Samen dienen we één doel:

Het proces naar een goed einde brengen, zodat cliënten  verder kunnen met hun leven. Ik draag graag mijn steentje bij, op mijn manier, aan de menselijke kant.

Karen