Blog

Life GOES on blog 4 Service, bestolen en een sterk staaltje samenwerking!

Service  

Een oudere dame komt naar kantoor voor een kopie van haar identiteitspapieren. Ze neemt plaats op de bank in de hal. Marjon heeft haar afgelopen week thuis bezocht. Ze heeft het moeilijk met ‘de wereld van scheiden’  waarin ze ongevraagd terecht is gekomen. Ik neem alle tijd voor haar. Na een minuut of 20 loop ik met haar mee naar de auto, ben aardig tegen de hond en zwaai haar uit. Mensen geruststellen en een luisterend oor bieden hoort ook bij mij. Een paar dagen later belt ze op. Ze legt me een vraag voor en ondertussen vertelt ze dat ze een mooi boek aan het lezen is en dat dat haar zo goed doet. De titel weet ze even niet. We hebben een mooi gesprekje en hangen vervolgens op.  Ik ga verder met datgene wat ik aan het doen ben. Wat later op de ochtend krijg ik van mijn collega een briefje met daarop de titel van een boek. Mevrouw had nog even teruggebeld en haar op haar hart gedrukt mij de titel door te geven. Het menselijke aspect is ook een beweging voorwaarts die past bij een echtscheidingsproces.

Bestolen

Ik ben bestolen. Afgelopen zondag in Amsterdam. Een heel raar gevoel. Mijn handtas is meegenomen. Het is in een nanoseconde gebeurd. Ik kan niet eens terughalen HOE. Rare gewaarwording. Ik had nooit gedacht dat dit mij zo zou gebeuren. Ik let altijd zo goed op en waarschuw ook altijd iedereen. Let op, doe je tas dicht, hou m dichtbij je. En nu is het mij overkomen. Maar ik laat mijn dag niet verpesten. Ik blijf rustig. Mijn vriendin vindt het o zo sneu voor me. We komen in actie. Eerst naar de parkeergarage want het kaartje zat ook in mijn tas. Terwijl we tegen een praatpaal praten krijgt de lach de overhand. Het is zo stom. Alles maar dan ook echt alles zat in die tas. Daarnaast was het ook nog mijn favoriete tas. Cadeau gekregen. Ik realiseer me dat ik niet meer besta, mijn paspoort, rijbewijs, bankpassen echt alles zat er in. ik ben illegaal! Zo voelt dat dus. Gelukkig voor mij maar een paar dagen. Wat raar als je niet meer over je bankrekening kunt beschikken. Wat pin ik vaak!!!!!! Na de administratieve rompslomp is er verder niet zo veel aan de hand. Ik word geloofd en ik zit in gemeentelijke bestanden, dus eigenlijk besta ik nog steeds wel! Wat een geruststelling. Tip voor iedereen: handtas aan je been, aan je stoelpoot, tafelpoot als je op het terras zit. Ook jou kan het zo maar gebeuren. En oh ja, heb jij een Buiten de Deur verzekering? En je studerende kinderen, hebben die er een? Kijk het na, het kan oh zo handig zijn.

Sterk staaltje samenwerking

De werkweek verloopt rustig. Geen bijzonderheden, gewoon een fijne werkweek. Eigenlijk was er wel een bijzonderheid, maar het gebeurde zo rustig en natuurlijk dat ik er bijna aan voorbij ga. Er kwam een nieuwe cliënte, zij had dringend advies nodig. Genoeg was genoeg, ze was er klaar mee. Ze ging scheiden en nee contact met ‘de ander’ was niet voor de hand liggend, in haar beleving. Na een gesprek met Marjon kwam cliënte tot rust en inzicht. Marjon handelde direct en schakelde Patrizia Marcucci in als wederpartij. En zo ontstond een sterk staaltje samenwerkende advocaten. Binnen 48 uur was er de ruimte voor overlegscheiding en zaten beide partijen samen aan tafel voor een eerste gesprek in plaats van de gang direct naar de rechter. De meerwaarde van verschillende kantoren onder één dak! en twee vakvrouwen. Ben benieuwd naar onze zolderhuurder, wie komt ons versterken? En dan eindigt de week rustig. Ik voorzie de dossiers van  omslagmappen in onze nieuwe huisstijl en het kantoor ziet er fris en opgeruimd uit klaar voor weer een nieuwe week.

Karen