Ingeborg W.

"De toegevoegde waarde van Marjon voor mij was dat Marjon ook een 'mensen mens' is"

Ingeborg runt een schoonheidssalon in het Zuiden van het land.

Het moment waarop je merkt dat je er samen niet meer uitkomt gold alleen voor mezelf. Ik heb na ruim een jaar de eerste aanzet durven nemen. Het was voor mij een complexe situatie en het was snel duidelijk dat ik niet zomaar een advocaat in de arm kon nemen. Daarom nam ik mensen in vertrouwen en informeerde bij hen naar advocaten. Via een vriendin die zelf ook weer informatie had ingewonnen, ben ik bij Marjon terecht gekomen.

Het was voor mij heel spannend. Ik had nog nooit met een advocaat voor zaken aan tafel gezeten. Van tevoren had ik haar website bekeken en mijn gevoel daarbij was goed. Ik wist dat we eerst een oriënterend gesprek zouden gaan voeren maar dat dit zo diep ging had ik niet verwacht. Ik ben een gevoelsmens en dit gesprek heeft heel wat met me gedaan. Daadwerkelijk uitspreken wat je voelt, welke levenservaringen je hebt gehad, hoe je als persoon bent, waar je wilt staan in het leven etc. Ik ben naar huis gereden met het gevoel van: ‘nu gaat het echt gebeuren’, hier moet ik doorheen, het gaat lastig worden maar ik heb de juiste mensen om me heen die mij hierin helpen’.

De toegevoegde waarde van Marjon was voor mij dat Marjon ook een ‘mensen mens’ is. Niet alleen de harde zakelijke kant van de scheiding maar ook de aandacht voor mij als persoon. Niets aan het toeval overlaten. Alles weldoordacht bespreken en waar nodig anderen inschakelen (fiscalist, notaris). Mijn ex-partner is weinig bij het proces betrokken geweest omdat hij weigerde de scheiding op deze manier te doen. De kinderen hebben wij er zoveel mogelijk buiten gehouden. Onze oudste dochter is in het bedrijf werkzaam en wil het ook voortzetten. Om het bedrijf financieel niet in problemen te brengen hebben we dan ook een andere manier gevonden mijn vermogen voor de toekomst veilig te stellen.

Na een halfjaar kwam voor mijn gevoel de doorbraak. Ik voelde een druk die mij psychisch in de war maakte. Er kwam plotseling een voorstel op tafel waar ik vrede mee had. Ik kijk zeer tevreden terug op de hele periode. Het proces eindigde toch nog vrij plots maar beide partijen waren het eens. Marjon heeft tijdens het hele proces niet alleen als advocaat voor mij gewerkt maar ook als een soort van mediator, adviseur, vertrouwenspersoon, psycholoog.

Het contact is er nog steeds en dat vind ik heel bijzonder. Een mooi mens!

 

 

 

*de naam Ingeborg W. is gefingeerd. De echte naam is bij ons bekend.