Saar O.

“Overlegscheiden is een soort na-huwelijkse therapie waarin je de kans krijgt ook te werken aan een stuk verwerking van de scheiding”

Tijdens onze scheiding attendeerde een vriendin, een ervaren psychologe, me op de overlegscheidingsvorm. Nadat ik me er in verdiept had, sprak het me direct aan. Zeker gezien de moeizame dynamiek tussen mijn ex en mij leek dit de uitgesproken vorm, zeker ook omdat we ouders zijn van twee dochters. Onze scheiding leek vast te lopen en ik denk dat we veel hebben kunnen voorkomen door de overlegscheiding.

Ik heb het als een emotioneel intensief traject ervaren maar ik heb anderzijds mooie nieuwe leerervaringen mogen opdoen over mezelf en de dynamiek met mijn ex. Ik begrijp onze reactiepatronen beter en kan me er sneller op corrigeren. Ik heb geleerd om onze dynamiek meer buiten mezelf te plaatsen, begrijp mijn valkuilen en ik heb verwachtingen geleerd los te laten. Eigenlijk is de methode van overlegscheiden een soort na-huwelijkse therapie waarin je de kans krijgt ook te werken aan een stuk verwerking van de scheiding. Hierdoor kan je er al met meer afstand in staan en je leert je sneller te corrigeren in je emoties. Voor de kinderen is dit mijn inziens de beste methode omdat je meer ruimte creëert in jezelf om niet teveel overmand te raken door emoties waardoor je oog kunt blijven houden voor de emoties/behoeften van je kind en hierbij minder vervalt in projecties via de kinderen. Ik heb veel gehad aan de gesprekken die ik gevoerd heb met Marjon. Haar scherpe blik en het vermogen dat zij heeft om boodschappen die je uitdraagt om voor jezelf op te komen vertaalt op heldere, krachtige en respectvolle wijze. Als ik voor mezelf spreek ben ik dankbaar dat zij hierbij aan mijn zijde heeft gestaan. Saar O. januari 2019

De volledige naam van Saar O. is uiteraard bij ons bekend.