Testimonial Richard A.

3 Advocaten, 2 accountants en nog niet gescheiden - hoe nu verder? Terugblik van een cliënt

Na de beslissing om te scheiden van mijn ex-partner, is het juridisch verplicht om een convenant te laten opstellen door een jurist. Mijn ex-partner en ik waren het eens over de financiële afhandeling ervan volgens onze huwelijkse voorwaarden. Zoals bij veel scheidingen, leidde het niet verrekenen in combinatie met verschillende interpretaties van de huwelijkse voorwaarden tot lange discussies en verwarring.

Na anderhalf jaar, drie advocaten en twee accountants ben ik via een goed contact bij Marjon Habets terechtgekomen.

Tijdens ons eerste gesprek vroeg Marjon mij mijn visie op de scheiding te geven. In ons gesprek had ze oog voor de menselijke kant van de zaak en verdiepte ze zich in de belangen van alle betrokkenen. Vervolgens bestudeerde ze de zaak verder en werd ze mijn advocaat.

Marjon kan haar visie helder verwoorden en weet goed om te gaan met de emoties die in dit soort zaken altijd spelen. Ze is goed in staat om zaken ter sprake te brengen die een cliënt soms niet wil horen. Marjon weegt risico’s af op weg naar een oplossing zonder het belang van haar cliënt uit het oog te verliezen. Ze is hierbij realistisch, belooft niets wat ze niet kan waarmaken en werkt efficiënt. Haar enorme ervaring draagt hieraan bij.

Marjon vermijdt graag de gang naar de rechter als laatste stap. Om tot een overeenkomst te komen, gaat ze graag het gesprek aan met de andere partij. Haar goede inschattingsvermogen en sterke communicatie hebben in ons geval geleid tot een relatief snel akkoord. Marjon heeft dit vastgelegd in een convenant. Ook hierbij was haar jarenlange ervaring erg behulpzaam en waren minimale aanpassingen nodig.

De samenwerking met Marjon was prettig, mensgericht, recht door zee met een uitkomst waar beide partijen met een goed gevoel uit elkaar zijn gegaan. Het spreekt dan ook voor zich dat ik Marjon van harte kan aanbevelen op het gebied van familierecht.