Wim O.

"Ik wilde een advocaat die er flink druk op wilde zetten"

Wim is een geslaagde vijftiger woonachtig in het midden van Nederland. Ik had al een aantal jaren nagedacht of ik de doorbetaling van partneralimentatie in samenhang met het vermeende samenwonen van mijn ex-echtgenote zou aankaarten. Ik vond het een moeilijke zaak om de samenwoning te bewijzen omdat de nieuwe partner van mijn ex-echtgenote een appartement om de hoek bij mijn ex had waar de zoon van deze nieuwe partner ook woonde. Toen de zoon echter een eigen appartement betrok wist ik zeker dat ik er werk van wilde maken.

Ik had duidelijk in mijn hoofd wat voor advocaat ik wilde: een die goed begreep wat ik wilde en begreep dat ik er flink druk op wilde zetten. Via via kwam de naam van Marjon Habets ter sprake als iemand die van aanpakken zou weten. Het eerste gesprek met Marjon Habets voldeed aan mijn verwachtingen en ik had er een goed gevoel over. Marjon Habets stelde de juiste vragen, vroeg naar het waarom en wat voor mij het zwaarwegende punt was om dit door te zetten. De toegevoegde waarde van Marjon Habets in dit proces was dat zij duidelijk is in haar communicatie en aangaf welke stappen zij zou willen nemen en welke strategie daarachter zat. Ook de inschatting van het succes van de te nemen stappen werd besproken. Daarnaast schetste Marjon Habets een duidelijk beeld van het tijdpad in Corona tijd; een procedure zou lang kunnen duren. Een kort geding aanspannen als de andere partij niet wilde praten was mogelijk. De risico’s van een kort geding werden goed uitgelegd en ook de noodzaak om een doorbraak af te dwingen. Ik had niet verwacht dat het kort geding direct tot resultaat zou leiden.

Terugkijkend op het proces is het belangrijk dat je een goede afweging maakt over de kosten en baten. Een goede financiële planning van kosten is nodig om te kijken of het aanspannen van een procedure zin heeft. In mijn omstandigheid was dit zeker het geval. De informatie op de website van Marjon Habets is precies waar zij voor staat.

 

De naam van Wim O. is gefingeerd. De persoon achter de naam Wim is bij ons bekend