Een scheiding is het begin van een groeisprong naar een nieuwe levensfase. In de overlegscheiding is ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en lessen uit het verleden. Perspectief bieden op een toekomst met andere doelen en vergezichten.

Een team van zeer vakbekwame en ervaren professionals onder (bege)leiding van een gedragsdeskundige die de regie neemt en de balans bewaakt, staat de partijen bij. Naarmate de complexiteit van de scheiding toeneemt kunnen er meer professionals aan het gecoördineerde overleg deel nemen. Denk hierbij aan deskundigen op het gebied van vermogenswaardering en pensioen. Alle professionele teamleden zijn getraind om in teamverband samen te werken naar de oplossing.

In deze overlegvorm is er ook ruimte voor andere invalshoeken en immateriële verrijking. Indien nodig worden er door de coach gesprekken gevoerd met de kinderen om een ouderschapsplan ook zo goed mogelijk bij hun behoefte te laten aansluiten.

De overlegscheiding vraagt van alle betrokkenen commitment en een positieve opstelling om de oplossing voor het conflict te vinden op een manier die voor allen goed is.

Het onderste uit de kan voor allen!!

Met de juiste oplossingsgerichte instelling van alle partijen kan een overlegscheiding in vier á vijf bijeenkomsten van een dag tot een goed resultaat leiden. Een enorme tijdwinst ten opzichte van een tijdrovende echtscheidingsprocedure.

Het team van professionals staat vierkant achter de visie dat een toekomst met perspectief recht doet aan ieder mens en essentieel bijdraagt aan de Global Goals: Veiligheid Gezondheid en Samen.

Marjon Habets heeft sinds de introductie van de Overlegscheiding in Nederland veel ervaring opgedaan in overlegscheidingteams ook met internationale cliënten. Met deze ervaring draagt zij graag bij aan een betere manier van scheiden door middel van de overlegscheiding.

Spelregels overlegscheiding

  • Partijen zijn verplicht ieder een eigen advocaat in te schakelen
  • Mocht de overlegscheiding onverhoopt mislukken en het proces wordt beëindigd dan kunnen de betrokken advocaten partijen niet vertegenwoordigen in een procedure
  • Partijen tekenen een deelnemersovereenkomst waarin werkwijze en plan van aanpak beschreven staat
  • In een deelnemersovereenkomst wordt door alle betrokkenen schriftelijk bekrachtigd dat er niet geprocedeerd wordt bij een rechter;
  • In een overlegscheiding worden partijen bijgestaan door een team van professionals;
  • Het creëren van veiligheid, samenwerking en overleg zonder dreiging van de rechter, is de basis voor Succes;
  • Het adequaat kunnen leiden van oplopende emoties is een must.

Voordelen overlegscheiding

  • Voorkomen dat partijen in een ‘vechtscheiding’ terechtkomen
  • Een succesvolle overlegscheiding kan bijdragen aan goed werkend co-ouderschap
  • Creatievere oplossingen en maatwerk hetgeen in een procedure niet mogelijk is
  • Toekomstperspectief
  • Tijdbesparend

Nadeel overlegscheiding

Een veel gehoorde vraag is: is een overlegscheiding niet een veel kostbaardere scheiding dan een reguliere scheiding? Ja, een team van professionals brengt een kostenplaatje met zich mee maar realiseert u zich tegelijkertijd dat een langdurige rechtbank procedure ook een kostbare zaak is die bovendien langdurige onzekerheid met zich mee kan brengen en minder tot geen oog heeft voor uw beider belangen. Een overlegscheiding heeft oog voor uw beider belangen waardoor gemaakte afspraken duurzaam zijn. U voorkomt onenigheid in de toekomst en toekomstige procedures.

Overlegscheiden, maximaal resultaat voor iedereen!

Neem contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Interessante blogpost